1 cawan susu segar
1 cawan creamer
1/2 sudu kecil ovalett
1/4 cawan gula (ikut citarasa,kalau suke
manis boleh tambah gula)
1 sudu kecil perisa vanila. (tp mummy
letak perisa strawberi & setitik
pewarna merah)
cara-cara :-
masukkan semua bahan2 dlm blender dan blend smpi kembang. Kalau rajin pki mixer pun boleh. Kemudian sejukkan dlm 30 minit dan blend lg skali. Lepastu sejukkan dalam ms 1 hari. Siap. Nk tambah choc rice ke badam ke salt caremel pun boleh ikut citarasa & kreativiti masing2. Dalam gambar mumy tuang chocolate sauce dan taburkan sedikit choc rice. Selamat mencuba.
aiskrim blm beku betul dah xsabar nk ngap sambil layan maharajalawak mega. |
Resepi lain : -
Bubur Jagung
Resipi Kordial Jus Roselle
Bubur Lambuk
Nutella Cupcake
Puding Jagung
No comments:
Post a Comment